Jak dlouho vydrží šperky z chirurgické oceli?

Šperky z chirurgické oceli si v posledních letech získaly velkou popularitu. A není se čemu divit! Jsou krásné, odolné a relativně levné. Ale jak dlouho vlastně vydrží?

Odolnost vůči korozi a poškrábání

Chirurgická ocel je slitina chromu, niklu a uhlíku, která je vysoce odolná proti korozi a poškrábání. To znamená, že vaše šperky nezrezaví a neztratí lesk ani po letech nošení. Na rozdíl od šperků ze stříbra nebo zlacených šperků je nemusíte sundávat při sprchování, plavání nebo cvičení.

Hypoalergenní vlastnosti

Další velkou výhodou šperků z chirurgické oceli je jejich hypoalergennost. To znamená, že šperky obvykle nereagují s pokožkou a nevyvolávají alergické reakce. Jsou tak ideální pro osoby s citlivou pokožkou nebo alergiemi na kovy.

Jak se o šperky starat

I když jsou šperky z chirurgické oceli odolné, je důležité o ně pečovat, aby si svůj krásný vzhled zachovaly co nejdéle.

  • Čištění: Šperky pravidelně čistěte měkkým hadříkem a jemným mýdlem. Vyhněte se používání drsných chemikálií nebo abrazivních čistících prostředků.
  • Skladování: Šperky skladujte v krabičce nebo v látkovém sáčku, aby se nepoškrábaly.
  • Nošení: Vyhněte se nošení šperků při činnostech, které by je mohly poškodit, jako je manuální práce nebo kontakt s chemikáliemi.

Šperky z chirurgické oceli jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají odolné, hypoalergenní a cenově dostupné šperky, které budou krásné po mnoho let. S trochou péče vám budou dělat radost po celá léta.

S2f322743d765468487fa2576b725b2edz