Šperky z chirurgické oceli: Můžu je nosit v bazénu i moři?

Šperky z chirurgické oceli si získaly oblibu pro svůj elegantní vzhled, odolnost a hypoalergenní vlastnosti. Mnoho lidí je s oblibou nosí i ve vodě, ať už v bazénu, moři nebo sprše. Je to ale bezpečné?

Odpověď zní: Ano, šperky z chirurgické oceli se do vody můžou. Chirurgická ocel je odolná vůči korozi a oxidaci, takže nerezaví a neztrácí lesk ani v kontaktu s vodou. Díky tomu jsou ideální volbou pro ty, kteří chtějí šperk, který můžou nosit bez ohledu na své aktivity.

Existují ale jisté výjimky:

  • Šperky s ozdobnými prvky: Pokud vaše šperky z chirurgické oceli obsahují kamínky, perly nebo jiné ozdobné prvky, je vhodné je před vstupem do vody sundat. Tyto prvky můžou být vlivem vody poškozeny, ztratit barvu nebo se oddělit od šperku.
  • Termální voda: Termální voda obsahuje síru, která může na chirurgickou ocel reagovat a způsobit její zčernání. Proto je vhodné šperky před koupáním v termální vodě sundat.

Tipy pro péči o šperky z chirurgické oceli:

  • Po koupání v moři nebo bazénu šperky opláchněte čistou vodou a osušte je měkkým hadříkem.
  • Pro zachování lesku je občas otřete lešticím hadříkem na šperky.
  • Šperky ukládejte do krabičky nebo šperkovnice, aby se nepoškrábaly.

Závěr:

Šperky z chirurgické oceli jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají odolný a elegantní šperk, který můžou nosit i ve vodě. Pokud ale máte šperky s ozdobnými prvky, je vhodné je před vstupem do vody sundat. Dodržováním základních tipů pro péči o šperky z chirurgické oceli si je udržíte v krásném stavu po mnoho let.

necklacesasdf